Slavnostní otevření hasičské zbrojnice

Sekce

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Nahlášení pálení

Kontakt

+420 725 026 762

Kalendář

 

Sestavuji aktuální kalendář ...
.

Radarová data

Facebook


Propagujte i svojí stránku

Hledat

Anketa

Líbí se vám náš web?

Ano (294) Ne (122) Ujde to (98)

Celkem hlasů: 514

Dne 7.11.2015 se ve Zdibech konala pro hasiče důležitá a radostná událost, přišel čas na slavnostní otevření nové hasičské zbrojnice. Stará hasičárna, která stála na původním místě již od roku 1911 nevyhovovala potřebám hasičů. Vždy jedno auto muselo stát venku, střechou teklo do klubovny a při každé nadílce sněhu hasiči čekali, kdy se střecha propadne. Nebylo v ní skoro žádné sociální zařízení, kromě jednoho umyvadla a záchodu pod sušákem hadic. Přišla tak na řadu demolice, kterou prováděli hasiči svépomocí za přispění okolních firem (zapůjčení strojů) a kamarádů.

 

Díky vedení obce a s přispěním Středočeského kraje se začalo se stavbou nové, větší a modernější hasičské zbrojnice, která odpovídá 21. století. Stavbu nám zpožďovaly různé komplikace, ale tak to asi bývá u každé stavby.

Po předání od stavební firmy bylo ještě potřeba dodělat rozvody datových kabelů, elektronický zabezpečovací systém, odsávání výfukových plynů v garáži, nakoupit elektrospotřebiče a vyrobit skřínky na zásahové vybavení v garážích. Tyto práce si členové dělali sami.

 

Poté již nic nebránilo ke slavnostnímu otevření a předání klíčů veliteli jednotky. Slavnosti se účatnili důležití hosté, jmenujme např. hejtman SčK ing. Miloš Petera, starosta obce Zdiby p. Jan Tvrdý, starosta KSH SčK p. Oldřich Lacina, velitel stanice Neratovice Npor. Bc. Petr Nicek, zastupitelé okolních obcí a v neposlední řadě “vysloužilí” hasiči. Stavbě požehnal farář p. Kuneš.  Pro hosty bylo připraveno pohoštění a děti se mohly projet v hasičském voze. Současně probíhala volná prohlídka zbrojnice.

 

Doufáme, že stavba bude sloužit hasičům ku prospěchu a bude spíše využívána k setkání a kroužku mladých hasičů než k výjezdům na události. Fotky z předávání si můžete prohlédnout níže.


 

Bookmark and Share